Van der Poel alleenheerser in cyclocross Otegem (video)

15 januari 2018

Mathieu van der Poel heeft voor de 3e keer in zijn carrière de cyclocross van Otegem gewonnen. De 2e plek ging naar Wout van Aert, Toon Aerts werd 3e.


De omstandigheden waren verschrikkelijk zwaar. Het waaide als een malle en het bleef ook zeker niet droog. Voor VdP, die zondag voor de 4e keer op rij Nederlands kampioen werd, maakte dat geen fluit uit.

"Ik was afwachtend gestart. Daarna heb ik op demarrages gereageerd en doorgetrokken", zei hij na afloop. "Dat werd uiteindelijk een gigantische kloof. Het was een lastig parcours, daarna meer op techniek zo min mogelijk fouten maken. Ik kom hier graag, zoals het parcours erbij ligt vind ik het echt leuk. Het is glad en je moet kunnen sturen."

Hek omgewaaid
Omdat het in Otegem nogal aan het stormen was, viel in de finish-straat het hek om. Van der Poel kwam op dat moment net de bocht om. "Ik had geluk dat mensen me verwittigden van het hek. Er waren uitsteeksels die ik moest ontwijken", gelukkig ging alles goed. VdP steekt in bloedvorm voor het WK, dat begin februari in het Nederlandse Valkenburg wordt verreden.