Van der Poel en Pauwels gooien dopingresultaten op Twitter (foto’s)

24 januari 2017

ANP

Mathieu van der Poel en Kevin Pauwels hebben de resultaten van hun dopingcontroles op Twitter gezet. Het tweetal moest er een ondergaan voorafgaand aan het WK veldrijden, dat aankomende zondag op het programma staat in het Luxemburgse Bieles. Van der Poel en Pauwels willen meer transparantie en geloofwaardigheid binnen de sport.


Kevin Pauwels gooide als 1ste een foto van zijn resultaten op social media. "Weer een controle achter de rug", schreef de renner van Marlux-Napoleon Games erbij. Te zien was dat er in het rood omcirkeld stond dat de Belg 'geen medicatie en geen supplementen' had genomen en zodoende een negatieve dopingtest had afgelegd. Zijn manager was blij met de actie van zijn pupil. Jurgen Mettepenningen: "Transparantie is de toekomst van het wielrennen en het veldrijden."

Reactie Van der Poel
Het duurde niet lang, of Mathieu van der Poel reageerde op de actie van zijn collega-veldrijder. "Groot gelijk, ik sta hier volledig achter", vermeldde de topfavoriet voor het aanstaande WK op Twitter. Paul van den Bosch, oud-trainer van onder meer Sven Nys, was lyrisch over de actie van het tweetal. "Schitterende actie van Pauwels en Van der Poel. Renners maken het pad schoon en hun sport weer helemaal geloofwaardig."


reacties
ReageerReageer op dit bericht