Van der Poel naar keurige 4de plaats op WK Mountainbike Marathon

Bart van der Wijst • 16:15, 25-06-2017 / Laatste Update: 21:16, 12-12-2023

Mathieu van der Poel is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen op de WK Mountainbike Marathon. De 22-jarige specialist op het gebied van cyclocross eindigde als 4de. Hij was 2 minuut en 42 seconden langzamer dan winnaar Alban Lakata. De 28-jarige Oostenrijker won de race al voor de 5de keer.

Van der Poel verkoos het WK boven het Nederlands kampioenschap op de weg. De Nederlander had naar eigen zeggen een uitstekende vorm voor het mountainbiken, na enkele prima prestaties. Verder was het een reden om punten te pakken voor de Olympische Spelen van 2020. Daar wil hij meedoen aan de crosscountry.

Doe mee aan onze GRATIS Tourgame! Stel jouw team van 20 renners samen en maak kans op mooie prijzen!

Bikkelen

Van der Poel is op alle vlakken van het fietsen een bekwame rijder. Dat liet hij zien in het Duitse Singen, waar het wereldkampioenschap werd gehouden. Hij mengde zich constant in de strijd voorin, maar moest uiteindelijk afhaken. Uiteindelijk was het Lakata die de sprint won voor de Portugees Tiago Ferreira en en landgenoot Daniel Geismayr.