Van der Poel wijst probleem van sprinters aan: ‘Dan zijn ze verrast als iemand eerder begint’

16 augustus 2019

Mathieu van der Poel is terug van weggeweest. Het 24-jarige supertalent fietste sinds zijn winst in de Amstel Gold Race in april niet meer op de weg, maar pakte donderdag bij zijn comeback gelijk de zege in de 1ste rit van de Artic Race of Norway. Van der Poel sprintte alles en iedereen uit zijn wiel en wees daarna even haarfijn op het probleem van sprinters.


Danny van Poppel eindigde op 3 fietslengtes achter Van der Poel. "Het probleem van de meeste sprinters is dat ze meestal te lang wachten met aangaan", aldus de winnaar van de Gold Race tegenover de Telegraaf. "Dan zijn ze verrast als iemand eerder begint, zoals ik."

Eindzege?
Van der Poel begint vrijdag met de oranje-geel gekleurde leiderstrui aan de 2de etappe van de Artic Race of Norway. Of hij in de eindzege gelooft? "Ik heb Alexey Lutsenko bezig gezien, die lijkt me te sterk", aldus Matje, die vooral bang is voor de steile slotkom zaterdag naar Melbu (3,5 km à 11,8 procent). Toch heeft de Nederlander een reputatie als het gaat om mensen verbazen. "Hopelijk, maar op die klim gaat dat normaal gezien niet gebeuren."