Poels wuift favorietenrol Tour Down Under weg: ‘Wat heb je daar nou aan?’

12 januari 2019

ANP

Richie Porte duwde Wout Poels de favorietenrol voor de Tour Down Under in handen. De renner van Team Sky kan daar echter smakelijk om lachen en gaat gewoon zijn best doen in de 1e rittenkoers uit de WorldTour van 2019.


,,Die Richie is ook een mooie, mij aanwijzen als de grote kanshebber, terwijl hij zelf de ronde al op zijn naam heeft gebracht'', zegt de Limburgse renner, die door Team Sky is aangewezen als kopman.

Compliment
,,Hij probeert zeker de druk bij zichzelf weg te halen. Wat heb je nou aan een favorietenrol? Je kunt beter winnen. Maar ik moet zeggen: het is een leuk compliment'', erkent Poels, die zijn debuut maakt in de Australische koers, die komende dinsdag van start gaat en tot en met zondag duurt.

Tour de France
Het jaar 2019 staat voor Poels vooral in het teken van de Ronde van Frankrijk. Dat heeft deels te maken met zijn aflopende contract. ,,De Tour is veruit het grootste podium waarop je je kunt tonen. Vorig jaar reed ik er wel aardig, maar had ik niet de rol die ik het liefst ambieer. Ik moest eerder in de bergetappes mijn aandeel leveren, terwijl ik liever als de laatste man voor Chris Froome wil fungeren, zoals ik in de Giro deed.''