Poolse televisie geeft update over situatie wielrenner Fabio Jakobsen

5 augustus 2020

photo: Cor Vos
Fabio jakobsen

De toestand van de Nederlandse wielrenner Fabio Jakobsen zou 'kritiek, maar stabiel' zijn. Dat is woensdagavond via Poolse media naar buiten gekomen. Jakobsen kwam eerder op de dag in de Ronde van Polen zwaar ten val in deze crash.


Dat is redelijk goed nieuws. Jakobsen zou geen hersenbeschadiging hebben opgelopen, maar wel zwaar letsel hebben aan zijn borst.

Positiever
Om 22.00 uur ’s avonds vertelt de ziekenhuisdirecteur van het ziekenhuis van Sosnowiec tegen de Poolse zender TVP dat hij iets positiever is over de situatie van Jakobsen, maar dat zijn situatie nog altijd kritiek is. Jakobsen zou geen hersenbeschadiging hebben opgelopen, maar vooral lijden aan verwondingen aan zijn gezicht en borstkas. ,,Hij is opgenomen op de intensive care en ondergaat plastische chirurgie. De duur van de operatie is afhankelijk van de gezondheidstoestand van de patiënt.”

Jakobsen werd lang behandeld op de plek van de valpartij. Hij werd vervolgens overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis. Volgens doktoren heeft de Nederlander veel bloed verloren en wordt hij kunstmatig in coma gehouden.