Primoz gaat voor 4 op een rij! Roglic 2 weken voor La Vuelta weer terug op de bicicleta

4 augustus 2022

Getty Images
Primoz Roglic

Primoz Roglic van Jumbo-Visma zit weer op de fiets. De Sloveens toprenner plaatste op Instagram een foto vanuit de heuvels rond zijn woonplaats Monaco. "Een typische 'goedemorgen-foto' als je eindelijk terug op de weg bent", schreef hij erbij.


De Sloveen stapte bijna 3 weken geleden af tijdens de Tour de France. Hij hoopt over 2 weken in Utrecht aan de start te staan van de Ronde van Spanje.

Valpartij
Roglic was tijdens de Tour, waarin hij het kopmanschap bij Jumbo-Visa deelde met Jonas Vingegaard, tijdens de 5e etappe ten val gekomen. Daarbij schoot een schouder uit de kom, die de Sloveen zelf terugzette. De 32-jarige klimmer reed ondanks zijn blessures en opgelopen achterstand in het klassement nog dagen door, maar besloot voorafgaand aan de 15e etappe om de Tour toch te verlaten. Roglic ging terug naar huis om zijn verwondingen te laten genezen.

Vingegaard wint geel ondanks gemis Roglic
Vingegaard raakte dezelfde dag met de gevallen Steven Kruijswijk nog een belangrijke helper kwijt, maar slaagde er desondanks in om in de gele trui naar Parijs te rijden. De Deen bezorgde Jumbo-Visma de 1e Tourzege.

Vuelta in Utrecht
Op 19 augustus start in Utrecht de Vuelta met een ploegentijdrit. Roglic is de beoogde kopman van Jumbo-Visma. De Sloveen won de Spaanse etappekoers de afgelopen 3 jaar.