Primoz Roglic schudt concurrent Tadej Pogacar van zich af in zwaarste Tour-etappe tot nu toe

16 september 2020

Miguel Ángel López (Astana) heeft de mega zware 17de etappe van de Tour de France gewonnen. De nummer 4 van het algemeen klassement reed met nog ongeveer 3 kilometer te klimmen weg van zijn concurrenten. Maar misschien nog wel belangrijker: klassementsleider Primoz Roglic schudde nummer 2 Tadej Pogacar van zich af.


Roglic kwam 15 seconden eerder dan Pogacar over de finish en pakte 2 extra bonificatieseconden.
Weer geen overwinning Carapaz
In de 16de etappe van dinsdag kreeg Richard Carapaz het rode rugnummer. Hij deed alles om de etappe te winnen, maar het lukte hem net niet. Dat was vandaag ook weer het geval. Met nog 3 kilometer te gaan werd de man van Ineos ingehaald door Roglic & co.

Het was een slopende etappe. Met 2 cols van de buitencategorie. Met name slotklim op Col de Loze was horror.

Zuur
Het moest dan ook de etappe worden van Bahrain-McLaren. Die ploeg (met daarin Wout Poels) reed de hele etappe op kop voor de nummer 7 van het klassement: Mikel Landa. Maar met nog 4 kilometer te rijden, kon de kopman het niet meer aan. Wat ongelofelijk zuur voor die ploeggenoten. Hele dag zitten zwoegen voor NIETS.

Quintana stelt teleur
De grootste verliezer van de dag was Nairo Quintana. De nummer 10 van het algemeen klassement ging er al vroeg in de etappe af en kwam op grote achterstand binnen.

Nieuwe drager bolletjestrui
Tadej Pogacar heeft op de Col de la Madeleine (HC) de bolletjestrui gepakt. Hij sprintte nog snel even naar 8 punten, waardoor hij de trui eindelijk na 15 dagen overneemt van Benoit Cosnefroy.