Puccio, die valpartij Dumoulin veroorzaakte, zegt sorry: ‘Het was mijn fout’

15 mei 2019

BSR Agency

Salvatore Puccio, de veroorzaker van de val waarbij Tom Dumoulin veel tijd verloor én zijn knie bezeerde, biedt zijn excuses aan. "Ik kan alleen maar sorry zeggen. En ik hoop nu écht dat Dumoulin de Giro wint."


Salvatore Puccio voelde zich bij de start van de 5e etappe in Frascati schuldig. "Het was mijn fout. Ik keek naar rechts om te kijken of mijn kopmannen er waren. Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden aan de jongens die onderuit zijn gegaan. Ook aan Tom. Ik hoop nu écht dat hij de Giro wint. En dat meen ik."

Dumoulin uit de Giro
Dat kan hij wel hopen, maar feit is dat Dumoulin vrijwel direct na de start van die 5e etappe toch afstapte. Hij had teveel pijn aan zijn knie om door te fietsen.Voorbeeld Froome
Puccio was nog opgelucht toen hij Dumoulin zag starten. "Ik ben heel teleurgesteld dat een leider als hij misschien de race moet verlaten. Ik hoop dat hij gaat winnen net als Chris Froome vorig jaar. Froome lag meer dan 2 minuten achter en won alsnog de Giro. Ik hoop dat Dumoulin dat nu doet. Iets anders kan ik niet zeggen."