Gaviria wint gruwelijke sprint van Sagan en Greipel, Groenewegen wordt 4e (video)

10 juli 2018

Fernando Gaviria van Quick Step Floors heeft de 4e etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. In een bizarre sprint versloeg hij Greipel en Sagan in de laatste meters. Dylan Groenewegen werd 4e.


Na een redelijk saaie dag van La Baule naar Sarzeau over 195 kilometer, eindigde de etappe in een sprint.

Frans/Belgisch feestje
Op de dag van de halve finale tussen Frankrijk en België waren het ook 4 renners uit deze landen die de hele dag voorop waren. De 2 Belgen en 2 Fransen werkten lange tijd goed samen en bleven lange tijd vooruit.

Stuntje?
Zo lang zelfs dat het leek of de kopgroep voor een stunt kon zorgen. Op 20 kilometer van de streep was de voorsprong nog 2 minuten. Alleen de ploeg van Fernando Gaviria (Quick Step Floors) onder aanvoering van Niki Terpstra, deed serieus moeite om het gat dicht te rijden.

Toch een sprint
Pas op 3 kilometer voor de streep werden Dimitri Claeys, Guillaume Van Keirsbulck, Jerome Cousin en Anthony Perez ingerekend en konden de sprinters zich klaarmaken voor de finish. In een heerlijke sprint tussen de 3 kanonnen Peter Sagan, Fernando Gaviria en André Greipel trok Gaviria uiteindelijk aan het langste eind. De sprinter van Quick Step beloonde daarmee zichzelf en zijn ploeg na een dag keihard werken. Dylan Groenewegen werd 4e op gepaste afstand.