Quintana mag weer dromen van eindzege Vuelta: ‘Doe mee voor het rood’

11 september 2019

ANP

Nairo Quintana durft weer hardop te praten over de eindzege in de Ronde van Spanje. De 29-jarige Colombiaan was de dagwinnaar, hoewel de coureur van Movistar in de 17e etappe ‘slechts’ als 14e eindigde. Hij behoorde tot een grote kopgroep, die met ruime voorsprong over de finish kwam. Daardoor klom Quintana naar de 2e plaats in het klassement, op 2'24 van de Sloveense leider Primoz Roglic van Jumbo-Visma.


,,Ik sta weer tussen de mensen”, liet de Zuid-Amerikaan weten. ,,Ons plan was om het Jumbo-Visma lastig te maken met allerlei aanvallen en dat is ons gelukt. Het is een fijn gevoel om winst te pakken in een rit die normaal niet echt mijn ding is, een ‘anti-Nairo’-etappe zelfs: vlak en met waaiers. Ik kon echter blijven knokken tot het einde.”

Quintana besefte dat hij in deze Vuelta niet veel tijd meer heeft. ,,Ik hoop dat ik goed kan recupereren. Ik voel dat ik geleidelijk aan het herstellen ben van mijn verkoudheid. Als mijn benen moe zijn, dan zal ik fietsen met mijn hart. Ik doe weer mee voor het rood.”