Nairo Quintana trekt topvorm door en wint koninginnenrit in Tour du Var

22 februari 2020

BSR Agency

Nairo Quintana is uitstekend aan het wielerseizoen begonnen. De Colombiaan won vorige week een rit en het eindklassement in de Ronde van de Provence en schreef vandaag de koninginnenrit in de Tour du Var op zijn naam. Op de Col d’Eze was Quintana de sterkste.


De Col d’Eze is vooral bekend uit Parijs-Nice, maar fungeert dit jaar ook als slotklim in de 2e etappe van de Tour de France. De eindstreep ligt op zondag 28 juni weliswaar zo'n 30 kilometer na de top van die klim, toch is Quintana een man om rekening mee te houden. In de 2e rit van de Tour du Var bleef hij een groep met onder andere Thibaut Pinot 40 seconden voor.

Mini-solo
Met nog 4 kilometer te gaan viel Quintana aan en had niemand een antwoord op de aangekondigde aanval van de Arkéa-Samsic-kopman. Pinot kon heel even volgen, maar viel niet veel later weer terug in het uitgedunde peloton. Na bijna 5 uur koersen kwam Quintana als 1e boven en mocht hij zijn 2e etappezege van het seizoen vieren. Simon Clarke werd 2e, Fausto Masnada 3e en Pinot uiteindelijk 4e.

Slotetappe
Sam Oomen finishte ook in de voorste groep en kwam als 8e binnen. Zondag eindigt de Tour du Var met een lastige rit van La Londe naar Le Mont Faron. Quintana verdedigt in de slotetappe een voorsprong van 38 seconden op Michael Storer.