Racisme in het wielrennen: Bouhanni krijgt het te verduren op Instagram

5 april 2021

AFP

Nacer Bouhanni gaat een klacht indienen tegen de racistische beledigingen die hij ontvangt op sociale media. Dat laat de Franse wielrenner weten op Instagram. Bouhanni kreeg de verwensingen naar zijn hoofd geslingerd vanwege de valpartij die hij onlangs veroozaakte.


Dat was in de sprint van de koers Cholet-Pays de la Loire. Daar reed hij bijna Jake Stewart de hekken in. De Brit bleef net aan op de fiets zitten, maar liep wel breuken op in zijn hand.

De internationale wielrenunie UCI heeft de zaak in onderzoek, waardoor Bouhanni nog altijd een straf boven het hoofd hangt. De renner van Arkéa Samsic heeft inmiddels zijn fout erkend en ook excuses gemaakt, maar op sociale media heeft hij het zwaar te verduren. Bouhanni plaatste screenshots van de beledigingen die hij ontving in diverse talen.

Reactie Bouhanni
"Hallo grappenmakers die het leuk vinden berichten te sturen dat ik terug moet naar Afrika, dat ik een crimineel ben, dat ik als Noord-Afrikaan opgesloten moet worden en die me constant emoji’s van varkens sturen", schrijft hij. "Jullie moeten weten dat ik in Frankrijk geboren ben en dat ik een klacht ga indienen. Ik ben het zat. Tot nu toe ben ik stil gebleven, maar deze keer laat ik het niet meer zomaar gebeuren."