Oppermachtige Groenewegen sprint naar mooie winst in Kuurne-Brussel-Kuurne (video)

25 februari 2018

Dylan Groenewegen heeft zijn 4de én mooiste zege van het seizoen behaald. De Amsterdamse sprinter van LottoNL-Jumbo was zondag de snelste in de semiklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne. Hij versloeg onder andere de sprinters van naam Arnaud Démare en Sonny Colbrelli. Lekker hoor!


Ondanks meerdere aanvalspogingen in de slotfase ging het peloton sprinten voor de zege, waarin Groenewegen de snelste bleek. Pim Ligthart (Roompot - Nederlandse Loterij) viel net buiten het podium en werd 4de.

Groenwegen had een dag eerder Omloop het Nieuwsblad bewust laten schieten om zo zijn winstkansen in Kuurne-Brussel-Kuurne te vergroten. 2 jaar geleden, in zijn 1ste wedstrijd voor Lotto-Jumbo, werd hij 4de. Keurige uitslag voor een debuut, maar Groenwegen baalde als een stekker. ,,Want 4de is niks,'' stelde hij toen. De kopman van Lotto-Jumbo is de 1ste Nederlandse winnaar sinds Bobbie Traksel in 2010.

,,De sprint ging wel makkelijk, maar daarvoor hadden we ook 200 kilometer gereden,’’ vertelde Groenwegen trots kort na de finish tegenover Sporza. ,,Ik zat op een gegeven moment in de 2de groep, maar mijn ploegmaten hebben me perfect teruggebracht. En zo kwam ik weer in situatie om te winnen.’’