Dit is de reactie van Dylan Groenewegen na de horrorcrash in Polen

6 augustus 2020

BELGA

Dylan Groenewegen heeft via Twitter gereageerd op de horrorcrash in de Ronde van Polen. Woensdag kwam Fabio Jakobsen door zijn toedoen zwaar ten val. De sprinter van Jumbo-Visma zegt constant aan zijn collega te denken. Jakobsen werd afgelopen nacht urenlang geopereerd en is niet meer in levensgevaar.


Tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen week Groenewegen van zijn lijn bij de massasprint, waardoor Jakobsen over de hekwerken vloog en zwaargewond raakte.

Reactie Groenewegen
,,Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurd is. Ik kan de woorden niet vinden om te beschrijven hoe erg ik het vind voor Fabio en anderen die zijn gevallen of geraakt", zegt Groenewegen, in een vanuit Amsterdam verstuurde tweet (waarschijnlijk door z'n management ofzo). ,,Op dit moment is vooral de gezondheid van Fabio het allerbelangrijkste. Ik denk aan hem, constant.”

Groenewegen: gebroken sleutelbeen
Groenewegen hield zelf een gebroken sleutelbeen over aan de horrorcrash. Manager Richard Plugge en ploegleider Merijn Zeeman bezochten Groenewegen in het ziekenhuis. ,, We hebben hem laten vertellen hoe hij het incident van gisteren heeft beleefd. Hij voelt zich zeer ongelukkig over wat is gebeurd. Hij is heel erg aangeslagen. Het enige wat hem op dit moment bezighoudt is het herstel van Fabio en de andere bij de valpartij betrokken renners.”

Binnenkort gaat Plugge met Groenewegen in gesprek over wat is gebeurd.