Remco Evenepoel moest Jonas Vingegaard duidelijk maken dat hij niet meer voor de eindzege gaat

10 september 2023

Getty Images

Remco Evenepoel verloor vrijdag veel tijd in de Vuelta a España. Dat veranderde zijn koersstijl: de eindzege is niet meer het doel, Evenepoel gaat gewoon lekker aanvallen. Toch waren ze er bij Jumbo-Visma niet gerust op toen de Belg zondag wéér in de aanval ging.


Zaterdag leidde Evenepoels aanvalslust naar de ritzege, zondag strandde hij op de 4e plek. Wel heeft hij inmiddels de bollentrui om zijn schouders.

Rustdag(en)
Maandag kan Evenepoel even uitrusten, dan is er een rustdag. Ook op dinsdag gaat hij het rustig aan doen, zegt hij in gesprek met Het Nieuwsblad. "Dan is het tijd verliezen en om in de volgende 2 zware ritten mee te glippen in de vlucht. Dit is ook wel plezant, zo wat vrijer koersen. Tot het moment dat je ziet dat Jumbo-Visma begint te counteren omdat ze schrik hebben dat je nog meer tijd gaat terugpakken in het klassement", aldus de Belg.

"Ik heb dan ook 10 keer moeten uitleggen aan (Jonas, red.) Vingegaard dat ik niet meer voor het klassement wil gaan. Toch geloofde hij mij niet... Uiteindelijk geloofden ze het dan wel. Nogmaals: ik ga me dinsdag volledig laten wegzakken en tijd verliezen, zodat ik erna nog voor een rit kan gaan."