Renner Moreno Hofland zet vanwege blijvende fysieke problemen punt achter loopbaan

27 september 2021

BELGA

Moreno Hofland is niet langer meer profwielrenner. De 30-jarige hardrijder van EF Education zette maandag vanwege blijvende maag- en darmproblemen een punt achter zijn loopbaan.


"Klote", zei de renner uit Roosendaal in een 1e reactie. "Ik moet helaas stoppen. Uit onderzoek bleek dat ik lijd aan maag-darm ischemie. Dat betekent dat mijn maag niet genoeg bloed krijgt tijdens het sporten. Sinds dit jaar kwamen daar bij intensieve trainingen veel buikpijnen bij."

Alles geprobeerd
Hij deed alles om het probleem te verhelpen. "Medicatie, supplementen, voeding... niks zorgde voor verbetering. Dan zit er op den duur niets anders op dan pijnlijke conclusies trekken: mijn topsportcarrière is voorbij."

Hofland startte zijn profloopbaan in 2013 bij Blanco. In 2014 won hij een etappe in Parijs-Nice. Dit seizoen reed hij nauwelijks koersen. Vorig jaar kreeg hij méér last van zijn maag en darmen. EF verlengde zijn contract, vanwege het koersloze coronajaar, nog met een seizoen. Toen Hofland op 15 september de finish niet haalde in Wallonië, bij een zogeheten laatste kans, zette hij er een streep onder.