Renners maken statement tegen doping

27 juni 2014

Renners maken statement tegen doping

OOTMARSUM - De Nederlandse wielrenners rijden dit weekeinde bij de nationale titelstrijd in Ootmarsum met speciale stuurdoppen. Als onderdeel van de gezamenlijke campagne 'Koers Schoon, Gebruik je doppen’ van de wielrenunie KNWU, de Dopingautoriteit en sportkoepel NOC*NSF wil het profpeloton zich hiermee uitspreken voor een integere, eerlijke en gezonde wielersport.

Op de stuurdoppen staat de tekst 100% Dope Free. In de week na het NK krijgen alle licentiehouders van de KNWU dezelfde stuurdoppen gratis thuisgestuurd. Alle BMX'ers ontvangen behalce de stuurdoppen, ook een set stickers voor op hun stuurborden.

Krachtig
,,Deze campagne is juist zo krachtig omdat deze topsport verbindt met breedtesport. De renners en rensters op het NK zijn de helden van onze jonge licentiehouders en ik ben dan ook verheugd te zien dat onze Nederlandse profs zich massaal willen inzetten voor deze belangrijke campagne”, aldus Huib Kloosterhuis, directeur van de KNWU.

Commissie Sorgdrager
De campagne ‘Koers schoon, gebruik je doppen’ is een onderdeel van het actieplan ‘Koersen op een schone Sport’ dat is ontstaan vanuit de aanbevelingen van de commissie Sorgdrager. Die commissie heeft onderzoek gedaan naar cultuurverandering in de wielersport.