Ritwinnaar Roglic na magistrale tijdrit: ‘Het liep perfect, deze was op mijn lijf geschreven’

19 mei 2019

BSR Agency

Primoz Roglic won met de 9e etappe in de Giro zijn 2e tijdrit van de Giro d‘Italia. Na de proloog op dag 1 wist hij in natte omstandigheden de tijdrit naar San Marino (34,8 kilometer) te winnen, met ruim verschil op veel concurrenten. "Het is altijd fijn om een marge te hebben, maar er komen nog zo veel bergen."


Roglic reed, zoals de meeste anderen, in de regen. "Dat vergde wat aanpassing", vertelde de ritwinnaar, die op de openingsdag van de Giro in Bologna ook al de beste was in een race tegen de klok. "Ik heb zeker in de bochten minder risico genomen. Pas in de klim naar de finish heb ik alles gegeven. Het verliep perfect. Het was ook een tijdrit die op mijn lijf geschreven was."

Roze trui
De Sloveen raakte donderdag de leiderstrui kwijt aan Conti en viel net als alle andere klassementsrenners buiten de top 10. Na zijn sterke optreden op weg naar San Marino is hij alweer de nummer 2 in het klassement op 1.50 van Conti die die marge tot donderdag, als het echte klimwerk begint, moet kunnen behouden. Van de andere klassementsrenners is Nibali op de 11e plaats het best geklasseerd. Mollema staat 12e op 3.45 van Conti. Yates staat pas 24e op 5.36 van de rozetruidrager.'Nog lang niet voorbij'
Roglic was uiteraard blij met de verschillen op de concurrenten. "Het is altijd fijn om een marge te hebben, maar er komen nog zo veel bergen. De Giro is nog lang niet voorbij."