Roglic bedankt zijn ploeg Jumbo-Visma: ‘Ze hebben me gered’

11 september 2019

ANP

Primoz Roglic moest in woensdag de verdediging tijdens de 17e Vuelta-etappe. De rodetruidrager zag een grote groep, met onder andere Nairo Quintana en Wilco Kelderman, wegrijden in de waaierrit Guadalajara. ,,Ik maakte een fout en zat niet waar ik moest zitten”, sprak Roglic zelfkritisch.


Quintana pakte ruim 5 minuten terug en staat nu 2e in het klassement, op 2'24 van de Sloveense leider van Jumbo-Visma. ,,Het was een heel zware dag”, aldus Roglic. ,,De ploeg heeft me gered met een enorme inspanning. Ze gingen vol gas vanaf het begin. Aan het einde konden we niet meer, dus moesten andere ploegen ook gaan werken.”

Schade beperkt
Dat gebeurde ook, omdat Astana (voor Miguel Ángel López), UAE Team Emirates (voor Tadej Pogacar) en Bora-hansgrohe (voor Rafal Majka) ook gevaar zagen in verschillende renners vooraan. Zo wist Roglic de schade aan de finish toch enigszins te beperken, met Quintana op bijna 2,5 minuut als naaste belager. ,,We zitten nog steeds in een goede positie”, beseft Roglic zich. ,,Het was een zware dag voor iedereen. We hebben een gevecht verloren vandaag, maar niet de oorlog.”

Onvoorspelbaar
Over het verlies van de rode leiderstrui heeft Roglic niet nagedacht. ,,Ik had nooit het gevoel alsof ik de Vuelta aan het verliezen was. We zullen zien in Madrid, maar de zaken zien er nog steeds goed uit voor ons. De Vuelta is erg onvoorspelbaar en we kunnen nog een enorm gevecht verwachten in de dagen die nog komen.”

Wat staat er nog op het programma?
Zondag eindigt de Vuelta met een vlakke etappe naar Madrid. Donderdag en zaterdag staan er nog zware bergetappes op het programma in de Spaanse grote ronde.