Roglic hoopt dat Jumbo-Visma net zo succesvol wordt als Team Sky

9 september 2019

EPA

Primoz Roglic is aardig op weg om een grote wielerronde te winnen. De Sloveense renner van Team Jumbo-Visma staat na 16 etappes bovenaan het klassement met een voorsprong van bijna 3 minuten op zijn naaste belager Alejandro Valverde. Mede door het sterke optreden van zijn team staat Roglic bovenaan.


"Of wij het nieuwe Team Sky zijn met de dominante manier waarop we rijden?", herhaalt Roglic de vraag die hij krijgt tijdens het interview na de finish. "Nou, hopelijk wel wat betreft het aantal overwinningen, want die ploeg heeft enorm veel zeges geboekt."

Alles onder controle
Roglic leek het 5 kilometer voor de top van de Alto de la Cubilla lastig te krijgen toen Miguel Angel López een aanval plaatste en alleen Tadej Pogacar kon volgen. Volgens de Sloveen, die het gat even later alsnog dichtte, was er echter geen vuiltje aan de lucht. "Ik hield vooral Valverde in de gaten. Toen ik zag dat hij het een beetje moeilijk had, heb ik in mijn eentje de oversteek gemaakt", aldus de renner van Jumbo-Visma.

"Ik heb geen schrik voor de laatste week, maar ik kijk er juist naar uit", vertelt Roglic. "Het gaat erg goed hier met mij en met de ploeg en ik voel me prima, al ben ben ik wel moe na de etappes. Nu wil ik genieten van de rustdag en geconcentreerd blijven tot aan Madrid."