Roglic na show Jumbo-Visma: ‘Verrast hoe sterk we nu al zijn’

10 augustus 2020

photo: Cor Vos

Primoz Roglic is blij verrast dat de vorm bij het wielerteam van Jumbo-Visma er zo snel na de hervatting van het seizoen alweer is. De Sloveen maakte dit weekeinde indruk in de Tour de l’Ain. Roglic eindigde vrijdag in de openingsetappe als 2e, gevolgd door etappezeges op zaterdag en zondag.


Naast de eindzege van Roglic finishten ook Steven Kruijswijk en George Bennett in de top 5 van het algemeen klassement. Roglic bracht het aantal zeges van Team Jumbo-Visma dit seizoen op 9.

'Aardig hoog niveau'
"Het was een zware dag vanwege het hoge tempo en de lange beklimmingen. Maar het hele team heeft opnieuw fantastisch werk verricht en laten zien hoe sterk we zijn”, aldus Roglic. "Ik ben blij dat ik het weer af kon maken. We zijn positief verrast hoe sterk we nu al zijn als team. Je weet nooit precies waar je staat na zo’n lange onderbreking. Voor zover we nu kunnen zien, tonen we al aan op aardig hoog niveau te zitten. Tegelijkertijd is het pas de 1e wedstrijd sinds lange tijd dus we moeten zeker nog op deze manier ons best blijven doen. De resultaten komen dan vanzelf.”

Dumoulin
Tom Dumoulin debuteerde voor Jumbo-Visma. De kopman kwam ruim 400 dagen geleden voor het laatst in actie in een wedstrijd. Dumoulin eindigde vrijdag in de 1e rit als 4e. Zaterdag en zondag verrichtte hij wederom veel kopwerk, maar kon hij in de slotfase niet mee met het klimgeweld. Dumoulin werd 11e in het klassement.

Dauphiné
Roglic, die eind juni de Sloveense titel op de weg behaalde, doet in aanloop naar de Tour de France nog mee aan het het Critérium du Dauphiné. Die wedstrijd is van 12 tot en met 16 augustus. De Tour is dit jaar van 29 augustus tot en met 20 september.