Imponerende Roglic boekt in Tre Valli Varesine 50ste seizoenszege Jumbo-Visma (video)

8 oktober 2019

Primoz Roglic heeft nog altijd een uitstekende vorm te pakken. De Sloveense Vuelta-winnaar van Jumbo-Visma reed in de slotkilometers van de Tre Valli Varesine (Nederlands: Ronde van de Drie Valleien) weg van de andere favorieten en soleerde indrukwekkend naar de zege.


Zaterdag won Roglic, ook al op indrukwekkende wijze, de Giro dell'Emilia.

Luis León Sánchez houdt geen stand
Op het lokale circuit rond Varese ging Luis León Sánchez solo in de aanval. De renner van Astana hield lang stand, maar hij werd in de slotkilometer overvleugeld door een groepje met Roglic, Gianni Moscon en Sánchez' ploeggenoot Jakob Fuglsang.

Versnelling Roglic voor iedereen te machtig
Roglic, zaterdag nog met afstand de sterkste in de zware Giro dell'Emilia, zag na een versnelling van Moscon zijn moment gekomen en niemand kon de Sloveen van Jumbo-Visma volgen. Roglic kwam solo binnen na 197,8 kilometer en pakte al zijn 2e zege dit Italiaanse najaar na dus al de Giro dell'Emilia. De sprint van de achtervolgers werd gewonnen door thuisrijder Giovanni Visconti, voor Toms Skujins, de winnaar van vorig jaar.

Verkeerde route schakelt toppers uit
In de Tre Valli Varesine deden meer toppers mee, maar verschillende renners waren kansloos toen zij de verkeerde weg namen op het lokale parcours. Onder andere Wilco Kelderman, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali en George Bennett waren na deze verkeerde route kansloos voor de zege.

Topjaar Jumbo-Visma
Voor Jumbo-Visma was het de winst in de 99ste Tre Valli Varesine de 50ste zege van het seizoen. De Nederlandse ploeg kent een ijzersterk 2019, met dus onder andere de eindwinst van Roglic in de Vuelta. Daarnaast eindigde Steven Kruijswijk op het eindpodium (3e) van de Tour de France en won Dylan Groenewegen een etappe in de Tour.

Reactie Roglic
,,Op het einde had ik mazzel met die mannen die verkeerd gereden zijn", besefte Roglic. ,,Anders had ik hier niet voor de winst kunnen strijden. Dit is een geweldig seizoen voor mij en de ploeg en we hopen deze lijn te kunnen doortrekken zaterdag naar de Ronde van Lombardije."

Ploeggenoot Steven Kruijswijk behoorde tot de vele uitvallers in de koers. Hij kwam sinds eind augustus niet meer in actie, omdat hij tijd nodig had om te herstellen van zijn val in de Ronde van Spanje.