Roglic wint met Sloveens kampioenschap z’n eerste koers van het jaar

21 juni 2020

photo: Cor Vos

Er werd vandaag weer gekoerst! Hoewel in België pas in juli voorzichtig de wedstrijden worden hervat en op 1 augustus de internationale competitie begint met de Strade Bianche, vond vandaag het Sloveens kampioenschap plaats. Alle ogen waren gericht op Primoz Roglic, die in zijn eerste koers van het jaar direct toesloeg.


De UCI gaf Slovenië toestemming om het kampioenschap te organiseren, dus stonden er zo'n 60 renners in Cerklje aan de start om 145,8 kilometer te rijden naar Ambrož pod Krvavcem.

De renner van Jumbo-Visma moest het op papier alleen doen. Slechts 11 profrenners stonden er aan het vertrek, waarvan de helft onder contract staat bij Bahrain-McLaren. Met titelverdediger Domen Novak, Jan Tratnik, Luka Pibernik, Matej Mohoric en Grega Bole was de ploeg sterk vertegenwoordigd en flink in het voordeel in vergelijking met eenling Roglic en het supertalent Tadej Pogacar, dat alleen kon rekenen op de steun van Jan Polanc.
Tweestrijd
Roglic en Pogacar maakten er op de slotklim een mooie strijd van. In de slotmeters reed de 30-jarige Roglic weg en kwam hij met ruime voorsprong als eerste over de meet. Pogacar finishte uiteindelijk als tweede. Mohoric maakte het podium compleet. Voor Roglic is het zijn eerste Sloveense wegtitel bij de profs.