Rolland kopman Europcar in Tour

29 juni 2014

Rolland kopman Europcar in Tour

LEEDS - Pierre Rolland is na zijn vierde plaats in de Ronde van Italië de kopman van Europcar in de Ronde van Frankrijk die zaterdag start in Leeds. De 27-jarige Fransman won in 2011 een etappe en de witte trui en werd tiende in het eindklassement. Een jaar later werd hij achtste, maar vorig jaar kwam hij niet verder dan de 24e plaats.

Zijn advocate Mirthe Kamp heeft dat maandag gezegd tijdens en na een regiezitting. Om hoeveel zogenoemde geheimhoudersgesprekken het gaat, kon en wilde zij niet zeggen. Ook wilde ze er nog geen consequenties aan verbinden.

In andere grote strafzaken werd het Openbaar Ministerie de laatste maanden al vaker niet-ontvankelijk verklaard omdat geheime gesprekken niet waren vernietigd.

Het verzoek tot beëindiging van het voorarrest van John W. en medeverdachte Frans O. wees de rechtbank maandag af, onder meer vanwege recidive- en vluchtgevaar. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak vindt vermoedelijk pas in het najaar plaats.

In totaal worden vier (ex-)directeuren verdacht van miljoenenfraude bij Easy Life. Van de 42 miljoen euro die ze bij beleggers ophaalden, werd volgens berekeningen slechts 7,6 miljoen euro geïnvesteerd. Veel geld ging op aan sponsoring, adviseurs, dure aankopen en zeer riante arbeidsbeloningen. Justitie beschuldigt het viertal van deelname aan een criminele organisatie, oplichting en verduistering.