Rolland soleert naar de finish in de Giro, Dumoulin hoeft niet te kakken

AFP

Robert Hüsken • 19:04, 24-05-2017 / Laatste Update: 00:01, 09-01-2024

Vanaf kilometer 1 was hij al in de aanval. Uiteindelijk ging Pierre Rolland met nog zo'n 8 kilometer te gaan alleen naar de finish. De Fransman zegevierde in de 17de etappe van de Giro d'Italia. Sinds zijn start in 2007 als prof is dit de 10de grote zege van Rolland. Rui Costa won de sprint van de achtervolgers en werd tweede op een halve minuut.

Rolland denderde met ongeveer 44 kilometer per uur naar de streep in Canazei. De wielrenner van Cannondale-Drapac Pro Cycling Team brak in 2011 definitief door. Toen won hij in de Tour de France op 'onze berg': de Alpe d'Huez. Rolland reed toen in het team van Thomas Voeckler. De bekkentrekker van Team Europcar. Met zulke gekke gezichten reed Rolland deze woensdag ook naar de finish. Prachtig.

Dumoulin behoudt roze

Klassementsleider Tom Dumoulin hoefde niet te kakken en kwam dus niet in gevaar. Hij finishte tegelijk met zijn concurrenten en behoudt de roze trui. Toch had het peloton een flinke achterstand op Rolland. 7 minuten en 53 seconden. De volgende etappe, op donderdag, is een korte met veel bergen! Spannendddd.