Routiniers Devenyns (36) en Keisse (37) langer bij succesploeg Quick Step

28 juni 2020

BELGA

In navolging van hun landgenoot Yves Lampaert hebben ook de Belgische wielrenners Dries Devenyns en Iljo Keisse bijgetekend bij Deceuninck - Quick-Step. De 2 veteranen rijden volgend seizoen weer voor de Belgische ploeg van manager Patrick Lefevere. 


De 37-jarige Keisse begint aan zijn twaalfde seizoen als lid van de succesvolle ‘Wolfpack’, Devenyns gaat zijn 10e jaar in. Hij viert volgende maand z’n 37ste verjaardag.

'Weten precies wat we aan ze hebben'
"Ze zullen niet nog eens 5 jaar doorgaan”, zegt Lefevere. “Maar we weten precies wat we aan ze hebben en wat ze toevoegen aan het team. Zie het als een blijk van vertrouwen.”

Keisse wil door tot 40e
Keisse rijdt al sinds 2010 voor Quick-Step. De Belg, die ook op de baan actief is, won in 2015 de slotetappe in de Giro. "Mijn droom is om door te gaan met wielrennen tot mijn 40e verjaardag, op 21 december 2022. Ik heb dus nog 2 jaar te gaan”, zegt Keisse. Devenyns, in februari winnaar van de Cadel Evans Great Ocean Road Race, begon in 2009 bij Quick-Step. In 2017, na 3 jaar bij andere ploegen, keerde hij terug bij Lefevere.