Roy van den Berg gaat vol voor nationale selectie

19 mei 2020

BSR Agency

Baanwielrenner Roy van den Berg verlaat de commerciële ploeg BEAT en gaat zich volledig richten op de nationale selectie. De 31-jarige Van den Berg heeft de rol van starter bij de Nederlandse teamsprinters, die de afgelopen jaren zo succesvol presteerden en de favoriet zijn voor het goud op de Olympische Spelen van Tokio.


Sinds 2017 vormde Van den Berg met Theo Bos en Matthijs Büchli een professionele baanploeg. Buiten de nationale selectie om deden ze mee aan de wereldbekerwedstrijden. Inmiddels zijn ook onder anderen Laurine van Riessen en Jan-Willem van Schip aangesloten bij BEAT.

Geen ruimte voor commerciële teams
De internationale wielrenfederatie UCI kondigde vorig jaar hervorming van de baankalender aan, met onder meer een Nations Cup in plaats van het wereldbekercircuit. Het is nog onduidelijk of daarin ook plaats in voor commerciële teams.

Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland
Vooruitlopend op het nieuwe seizoen heeft Van den Berg aangegeven zich volledig te willen gaan richten op de nationale selectie. Samen met Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland veroverde Van den Berg in februari bij de WK in Berlijn de wereldtitel op de teamsprint. Nederland was voor het 3e jaar op rij de beste op dat onderdeel.