Sagan tóch onterecht uit de Tour gezet

5 december 2017

EPA

Hoewel de Tour de France al een aantal maanden achter ons ligt, is er nu pas duidelijkheid gekomen in de zaak Peter Sagan. De Slowaakse wereldkampioen werd tijdens de 4e etappe, een sprintetappe, uit de Tour gezet omdat hij Mark Cavendish in de hekken geduwd zou hebben met zijn elleboog.


De zaak zou dinsdagochtend voor de hoogste sportrechtbank, het CAS, dienen. Maar beide partijen zaten voor de zaak om tafel met elkaar en besloten het onderling uit te praten. De zaak hoeft dus niet meer te dienen, maar de UCI, de internationale wielerbond, zegt dat de straf in the heat of the moment is genomen en dat het achteraf gezien een race-incident was, die geen straf op had hoeven leveren.

Tevreden Sagan
Sagan en zijn ploeg Bora-Hansgrohe zijn blij dat Sagan van alle schuld is gezuiverd. Sagan zelf zegt dat het moment al lang achter zich ligt en hoopt dat er vanaf nu beter gekeken wordt naar vergelijkbare incidenten.

Videoscheids
De UCI heeft al toegezegd een videoscheids in het leven te roepen om de commissie die over de straffen gaat, te helpen in de beslissing.