Sam Oomen vertrekt bij Jumbo-Visma: ‘Dit is het juiste moment’

11 september 2023

Getty Images

Sam Oomen verruilt Jumbo-Visma voor Lidl-Trek. Oomen heeft bij zijn nieuwe ploeg een 3-jarig contract getekend en ligt daarmee tot 2026 vast. Bij Lidl-Trek wordt hij ploeggenoot van onder anderen Bauke Mollema.


"Voor zover ik het kan beoordelen, voelt het voor mij echt als het juiste team en de juiste plek op het juiste moment, waarvoor ik erg dankbaar ben", zegt Oomen op de website van zijn nieuwe team. "Bauke Mollema is voor mij altijd een inspirerende renner geweest die ik enorm waardeer. Het is een voorrecht om de laatste jaren van zijn carrière met hem te mogen rijden."

Doelen
Oomen is duidelijk over zijn doelen bij de nieuwe ploeg. "2024 zou voor mij een succes zijn als ik kan bijdragen aan de successen en grootste doelen van het team. Het zou zeker leuk zijn om voor mezelf een resultaat te behalen, maar bovenal wil ik gewoon mijn best doen, zowel op als naast de fiets, wat de uitkomst ook mag zijn. Normaal gesproken liggen mijn sterkste jaren nog voor me en met de juiste mentaliteit, omgeving en consistentie hoop ik dat er mooie dingen kunnen ontstaan."

Oomen maakte in 2021 de overstap van Team Sunweb naar Jumbo-Visma. Mede door blessures was hij de afgelopen jaren niet erg succesvol. Zijn laatste profzege dateert van 2016 met de eindwinst in de Tour de l’Ain. 2 jaar later eindigde de klimmer verrassend als 9e in de Giro d’Italia.