Schär blijft peloton net voor in Utah (video)

01:42, 06-08-2014 / Laatste Update: 10:01, 13-12-2023

TORREY  - De Zwitserse wielrenner Michael Schär heeft dinsdag een indrukwekkende overwinning geboekt in de Ronde van Utah. Na een lange solo bleef de 27-jarige coureur van BMC het peloton net voor. De jagende meute kwam amper 10 meter tekort om Schär van de zege af te houden in de langste etappe van de Amerikaanse etappekoers.

De 2e rit tussen Panguitch en Torrey ging over 210,3 kilometer en onderweg moesten de renners 4 bergen over. Moreno Hofland, maandag winnaar van de 1e etappe, raakte de leiding in het algemeen klassement kwijt aan de Sloveen Jure Kocjan.

Kramp
De Zwitserse avonturier was al vroeg in de etappe met een aantal andere renners, onder wie de afzwaaiende Duitser Jens Voigt, weggesprongen uit het peloton. Op het heuvelachtige parcours bleef Schär uiteindelijk alleen over aan kop. De BMC-renner werd geplaagd door kramp en zag het peloton op de lange rechte weg richting de finish steeds dichterbij komen, maar hield uiteindelijk net genoeg voorsprong over om juichend over de finish te komen.

​Sparen
Hofland verloor op de zware slotklim de aansluiting met het peloton. De jonge Belkin-coureur had vooraf al aangekondigd dat hij energie wilde sparen voor de 3e etappe, waarin Hofland opnieuw kans ziet op dagsucces. In het algemeen klassement heeft Kocjan 2 seconden voorsprong op Schär.