Een schwalbe in het wielrennen? Het kan allemaal tegenwoordig (video)

20 mei 2018

Wielrennen is echt een sport voor bikkels. Sommigen fietsen zelfs door als ze net in het prikkeldraad zijn gevallen. Het laatste wat je in deze sport tegen zult komen is een schwalbe, toch? WRONG! In de Ronde van Noorwegen werd de Pool Pawel Bernas van CCC betrapt op een onvervalste duikeling.


Dit bizarre incident gebeurde afgelopen woensdag al, maar dat was toen niet echt iemand goed opgevallen. Bernas had de hele dag op kop gereden, en was eigenlijk wel door zijn energie heen. Maar binnen 3 kilometer tot de streep was daar opeens een valpartij, en de 27-jarige renner zag dat als zijn redding.

Spijt
Als je namelijk valt binnen die 3 kilometer van de streep, krijg je dezelfde tijd als het peloton. Dat vond Bernas wel een aantrekkelijk idee, want hij dreigde gelost te worden. Op gênante wijze liet hij zich van zijn fiets vallen. En daar heeft hij nu zelf ook wel een beetje spijt van.

"Ik bied mijn excuses aan voor wat er gebeurd is. Het ziet er echt belachelijk uit”, aldus Bernas. “Ik kon niet meer helder nadenken. Mijn hartslag zat boven de 190 slagen per minuut, maar dat is geen excuus. Ik panikeerde en was bang om tijd te verliezen."