Sénéchal gaat solo naar zege bij eerste wielerkoers sinds coronastop

5 juli 2020

BELGA

Florian Sénéchal heeft de 1e profkoers in België na de coronastop gewonnen. De 26-jarige coureur van Deceuninck - Quick-Step kwam in de 1e editie van de GP Vermarc na 164 kilometer in en rond Rotselaar solo over de streep. Oscar Riesebeek werd 2e.


Sénéchal leek in de eindfase met zijn 2 medevluchters samen op de meet af te gaan. Enkele kilometers voor de finish plaatste de Fransman echter een krachtige demarrage, die Riesebeek en Campenaerts te machtig was.

En door!
Daarmee begon de 2e fase van het wielerseizoen zoals het 1e deel was geëindigd: met een overwinning van een renner voor Deceuninck - Quick-Step. De Nederlander Fabio Jakobsen was op 8 maart de laatste coureur die in België namens de topformatie zegevierde, in de GP Monseré. Daarna ging ook het wielerseizoen op slot wegens de coronapandemie.

Na een minuut stilte voor de wielrenner Niels De Vriendt, die zaterdag overleed tijdens een oefenkoers door een hartaanval na een valpartij, gaf wielericoon Eddy Merckx het startschot voor de Grote Prijs Vermarc. Aan de wedstrijd namen alleen Belgische ploegen deel. Toeschouwers waren vanwege coronamaatregelen niet welkom.

De UCI WorldTour wordt op 1 augustus hervat met de Italiaanse wielerkoers Strade Bianche.