Shirin Van Anrooij tankt vertrouwen door winst in wereldbekercross Beekse Bergen

13 november 2022

Getty Images

Shirin van Anrooij heeft de wereldbekercross op recreatiepark De Beekse Bergen gewonnen. De 20-jarige renster van Baloise Trek Lions wist in de sprint landgenotes Fem van Empel en Puck Pieterse achter zich te houden.


De wedstrijd in het park was een bijzondere wedstrijd. Dit omdat de locatie niet eerder deel uitmaakte van de internationale kalender. Fem van Empel leek lange tijd op weg om ook deze wedstrijd naar haar hand te zetten. De renster kende de beste start en kwam daarna aan de leiding met Pieterse en Ceylin del Carmen Alvarado. Het 3-tal nam snel afstand van de andere rensters, waaronder wereldkampioen Marianne Vos en Lucinda Brand.

Na een kleine glijpartij verloor Alvarado de aansluiting. Van Anrooij daarentegen stoomde steeds meer op naar voren, waarna ze in de voorlaatste ronde Alvarado passeerde. Bij het ingaan van de laatste ronde maakte ze haar inhaalrace compleet door de leiding te pakken.
Met een sterke sprint liet ze vervolgens van Empel en Pieterse haar hielen zien en pakte ze de overwinning in Brabant.

Reactie Van Anrooij
Van Anrooij gaf na afloop van de wedstrijd aan dat ze vooraf droomde van een podiumplaats. "De laatste ronde ben ik volle bak doorgereden, zoals ik dat ook in het eerste deel van de wedstrijd heb gedaan. Deze zege betekent een enorme boost. Het is belangrijk voor mij om meer zelfvertrouwen te krijgen."