Sky-renner Thomas verlaat Ronde van Italië (video)

19 mei 2017

EPA

Voor Geraint Thomas zit de 100ste Giro d'Italia er alweer op. De renner van Sky viel zondag in de 9de etappe door een stilstaande motor en stapt nu door die verwondingen af. Ook Sunweb-coureur Wilco Kelderman kwam daardoor op de grond terecht, hij stapte al eerder af. Thomas stond voorafgaand aan rit 9 op de 2de plek in het klassement.


Van de valpartij leek dinsdag weinig te merken tijdens de tijdrit, toen Thomas knap 2de werd achter Dumoulin. Toch heeft de valpartij nu fysiek toch zijn tol geëist en stapt hij niet meer op in etappe 13. "Sinds de val van zondag heb ik veel last gehad. Ik heb problemen gehad met mijn schouder, maar die zijn onder controle. Alleen mijn knie wordt met de dag echter", verklaarde Thomas op de site van Team Sky

Pijlen op de Tour
Voor Thomas was er in de Giro een kans om eindelijk eens een grote ronde te winnen. Normaal gesproken fietst hij in de Tour voor de eindzege van Chris Froome. Nu gaan de pijlen voor de renner van Sky op de Ronde van Frankrijk, waar hij meesterknecht wordt. "Ik wil daar in net zo'n goede vorm komen als bij deze Giro", aldus Thomas, die genoot van zijn optreden in Italië.

"Ik wil de staf en renners bedanken hier. Het was een plezierige tijd en ik wens hen het beste voor de rest van de Giro. Ik heb echt genoten om weer in Italië te fietsen. De fans waren geweldig en ik kom sterker terug", besloot hij.

reacties
ReageerReageer op dit bericht