Sonny Colbrelli verslaat Bryan Coquard in Route d’Occitanie

2 augustus 2020

BELGA

Sonny Colbrelli heeft de 2de etappe in de Route d’Occitanie gewonnen. De Italiaan van Bahrain-McLaren was op de hellende aankomststrook in Cap Découverte sneller dan Bryan Coquard (B&B Hotels - Vital Concept), winnaar van de openingsrit. Arvid de Kleijn (Riwal Readynez Cycling Team) eindigde als 4de.


Een groep van 6 renners, met Fumiyuki Beppu als bekendste naam, koos voor de vroege aanval in de rit van 174,5 kilometer. Zij werden in de laatste kilometers teruggepakt, waardoor een 2de massasprint volgde. In die sprint was Colbrelli dus de snelste, voor klassementsleider Coquard, Niccolò Bonifazio en De Kleijn. Topsprinter Elia Viviani kwam niet verder dan de 8ste plaats.

Toprenners
Aan de Route d’Occitanie, voorheen bekend als de Route du Sud, doen heel wat toprenners mee. Zo bereiden onder anderen Chris Froome, Egan Bernal, Bauke Mollema, Richie Porte, Miguel Angel López, Romain Bardet en Thibaut Pinot zich in de vierdaagse Franse etappekoers voor op de Tour de France, die over een maand begint in Nice.

Maandag wacht de renners een bergrit met aankomst op de Col de Beyrède, een klim van bijna 11 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van ruim 7 procent.