Sportmoment april: Niki Terpstra in topvorm (video)

admin • 07:00, 12-12-2014 / Laatste Update: 09:57, 13-12-2023

Wielrenner Niki Terpstra wint dit jaar de klassieker Parijs-Roubaix. Ook won Terpstra de Ronde van Qatar en Dwars door Vlaanderen.

Wielrenner Niki Terpstra wint dit jaar de klassieker Parijs-Roubaix. Ook won Terpstra de Ronde van Qatar en Dwars door Vlaanderen. Voor Terpstra werd vanuit de gemeente geen officiële huldiging georganiseerd. Toch lieten winkeliers het hier niet bij zitten. Zij zorgden dat Terpstra in Krommenie, het dorp waar hij opgegroeid is, toch zijn huldiging kreeg. Terpstra is de zesde Nederlander die deze klassieker wint. Volgens Terpstra is dit dan ook de mooiste zege van zijn carrière.

Andere hoogtepunten:

06-04. Ellen van Dijk wint de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen. Van Dijk, die vorig jaar tweede werd na Marianne Vos, kwam solo over de finish.

06-04. Poolbiljarter Nick van den Berg is Europees kampioen 8-ball geworden. Hij versloeg de Slowaak Jakub Koniar met 8-7.

18-04. Maikel van der Vleuten is de enige Nederlandse springruiter die meedingt voor de hoofdprijs in de finale van de wereldbeker in Lyon. Hiermee koestert de 26-jarige van der Vleuten zijn status als hoogst geklasseerde Nederlander op de wereldranglijst.

​27-04. Tijdens het EK judo in Montpellier wint Nederland vier medailles. Dex Elmont wint goud in de klasse tot 73 kg. In de klasse tot 70 kg bij de vrouwen weet Kim Polling de gouden medaille te veroveren.