Sportmoment december: De redding van Olympia’s Tour (video)

28 december 2014

VI-Images
Sportmoment december: De redding van Olympia’s Tour (video)

De oudste wielerronde van Nederland is gered. Amerikaans multinational 3M fungeert komend jaar als hoofdsponsor.

Olympia’s Tour is een Nederlandse etappewedstrijd voor wielrennen, die jaarlijks in mei georganiseerd wordt. De wedstrijd, die sinds 1909 bestaat, kampte al langere tijd met financiële problemen. In augustus werd bekend dat er in 2015 geen Olympia’s Tour georganiseerd werd. De KNWU begon een zoektocht naar een sponsor, en vond uiteindelijk 3M, een Amerikaanse multinational. De Nederlandse koers is in het verleden onder anderen gewonnen door Lars Boom, Taylor Phinney, Gerrit Solleveld en Jetse Bol.

Andere hoogtepunten:
05-12. Femke Heemskerk valt niet alleen in de maand november in de prijzen. Ook deze maand is het weer raak. Tijdens de wereldkampioenschappen Korte Baan in Doha wint Heemskerk de wereldtitel op de 100 meter vrije slag. Ook pakt ze met de andere estafettezwemsters het goud op de 4x100 meter vrije slag.
06-12. Max Verstappen is bij het gala van de internationale autosportfederatie FIA in de prijzen gevallen. Verstappen kreeg een trofee voor de mooiste inhaalactie van het jaar. Tijdens deze actie haalde Verstappen in de laatste meters voor de finish van het circuit van Imola nog een concurrent in.
14-12. Het beachvolleybal-duo Nummerdor en Varenhorst winnen de Manguang Open. Het duo speelt nog niet zo lang samen. Ze hebben echter al wel 3 van de 4 toernooien gewonnen.
​21-12. De Nederlandse ploeg van het shorttracken wint goud tijdens de wereldbekerwedstrijden in Seoul. Daan Breeuwsma, Freek van der Wart, Adwin Snellink en natuurlijk Sjinkie Knegt wisten de teams van Canada, China en Zuid-Korea achter zich te laten.