Martijn Baars • 13:40, 11-12-2019 / Laatste Update: 20:24, 04-01-2024

De discussie laait elk jaar weer op: wie is de Sportvrouw van het Jaar? De NOS organiseert jaarlijks het sportgala en kiest dan wie het is geworden. Er worden altijd namen 'vergeten' en atletes zijn verbolgen om het feit dat ze niet genomineerd zijn. Daarom doen we bij Sportnieuws.nl onze eigen verkiezing. Wie is volgens jou de Sportvrouw van het Jaar 2019?

Stemmen op de Sportman van het Jaar, doe je hier!

De genomineerden:

Vivianne Miedema (voetbalster van Arsenal en Oranje Leeuwinnen)

Haalde in de zomer de finale van het WK met Oranje en scoort er bij Arsenal op los.

Sari van Veenendaal (voetbalster van Atletico Madrid en Oranje Leeuwinnen)

Maakte na het succesvolle WK een toptransfer naar Atletico Madrid en werd uitgeroepen tot beste keepster van de wereld.

Frederique Matla (hockeyster van Den Bosch en Nederland)

De aanvalster is genomineerd voor beste hockeyster van de wereld, won met Nederland het EK en de Pro League. Ook nog eens topscorer van de Hoofdklasse en uitgeroepen tot beste speelster van afgelopen seizoen.

Kiki Bertens (tennisster)

Haalde als eerste Nederlandse tennisster ooit de top-4 van de wereld.

Sifan Hassan (atlete)

De hardloopster werd in september wereldkampioene op de 1500 meter én de 10 kilometer. Liep op de Engelse mijl ook nog eens een nieuw wereldrecord.

Annemiek van Vleuten (wielrenster)

Werd wereldkampioene en won het eindklassement (en 2 etappes) van de Giro Rosa. Ook was ze de sterkste in de voorjaarsklassiekers Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik.

Beitske Visser (autocoureur)

De Friese autocoureur overleefde de selectie voor het eerste seizoen van de W Series, de nieuwe 'Formule 1-klasse voor vrouwen' en werd meteen 2e in het klassement. Ze won 1 race en eindigde 3 keer op het podium.

Ireen Wüst (schaatsster)

Werd wereldkampioene op de 1500 meter op de WK Afstanden in Inzell.

Suzanne Schulting (shorttrackster)

Nederlands' beste shorttrackster domineerde begin 2019 het WK. Ze won het algemeen klassement en was op de 1000 en 3000 meter ook individueel de beste.

Kirsten Wild (baanwielrenster)

Won op het WK baanwielrennen de koppelkoers (met Amy Pieters) en individueel het omnium. Hielp daarmee ook Nederland naar de 1e plek in het medailleklassement.

Kira Toussaint (zwemster)

De koningin van de rugslag won op het net afgelopen EK kortebaan zowel de 50 meter als de 100 meter.

Mis je nog een sportvrouw? Stuur ons een mailtje op redactie@sportnieuws.nl of laat een comment achter op Facebook of Instagram!