Sprintbaas Sagan ook in Zwitserland voor iedereen te snel

admin • 19:41, 17-06-2019 / Laatste Update: 23:13, 05-01-2024

Peter Sagan is ook vandaag de dag nog steeds een groot sprintkanon. De Slowaakse wielrenner won de 3e etappe van de Ronde van Zwitserland. Op een licht hellende aankomst in Murten reed hij de concurrentie in de laatste meters aan gort.

Sagan vierde al de 112e overwinning in zijn profcarrière. Het was zijn 17e ritwinst in de Ronde van Zwitserland. De renner van Bora-hansgrohe nam door de etappewinst ook de leiderstrui in bezit.

De Italiaan Elia Viviani spurtte naar de 2e plaats, de Duitser John Degenkolb eindigde als 3e.

Vluchter Lindeman

Bert-Jan Lindeman was in de 162 kilometer lange etappe van Flamatt naar Murten mee in de ontsnapping van de dag. De Nederlander van Jumbo-Visma reed met 3 andere renners 154 kilometer aan kop, maar op 8 kilometer van de finish kwam er een einde aan de vlucht.