Strijder Wout Poels wordt 6de in de Vuelta: ‘Ik ben tevreden’

7 november 2020

photo: Cor Vos

Wout Poels sluit de Vuelta a España zondag af op de 6de plaats. De kopman van Bahrain-McLaren kwam in de laatste bergetappe als 20ste binnen op 3.51 minuut van ritwinnaar David Gaudu, maar hield voldoende marge om de 6de plaats vast te houden.


,,Het was een hele zware dag koersen", zei Poels. ,,Ik ben tevreden met het resultaat. Nog één dag." De 33-jarige Limburger moest bij de aanvallen van de Hugh Carthy de groep met klassementsleider Primoz Roglic laten gaan. Hij blijft echter de nummer 6 in het klassement, op 7.16 minuut van leider en waarschijnlijke eindwinnaar Roglic.

Strijder
Poels kwam in augustus hard ten val in de eerste etappe van de Tour de France en reed ruim 2 weken lang met pijn rond door een scheurtje in een van zijn ribben en een gekneusde long. In de laatste dagen van de Ronde van Frankrijk kon hij zijn kopman Landa weer helpen.

In de Vuelta verloor Poels tijd in de eerste 2 dagen, maar knokte hij zich daarna de top 10 in, met de 6de plaats als eindresultaat. De wielrenner eindigde in 2017, toen nog rijdend voor Team Sky, ook als zesde in de Ronde van Spanje.