🎥 | Stuyven verslaat landgenoot Lampaert in zware Omloop het Nieuwsblad

29 februari 2020

Jasper Stuyven (Trek-Segaredo) heeft de Omloop het Nieuwsblad, de 1e Vlaamse voorjaarsklassieker van het wielerseizoen, gewonnen. De 27-jarige Belg versloeg landgenoot Yves Lampaert na een zware koers. Vlak achter Stuyven en Lampaert eindigde Soren Kragh Andersen (Team Sunweb) als 3e.


Mike Teunissen was op plek 6 de beste Nederlander.

Kopgroep kansloos in waaiers
5 renners kozen voor een vroege aanval in de klassieker van 200 kilometer van Gent naar Ninove. Zij kregen een maximale voorsprong van ruim 7 minuten, maar toen het harder ging waaien en het peloton het tempo omhoog gooide om waaiers te creëren, was het snel gedaan met het avontuur van de 5 vluchters. Zeker toen zij ook nog even halt moesten houden vanwege een gesloten spoorwegovergang.

Sterke groep blijft weg
Op ruim 70 kilometer van de finish reed een groep van 8 weg, met onder andere Mike Teunissen, Jasper Stuyven, Matteo Trentin en Yves Lampaert erbij. Jonas Rutsch moest vooraan al snel lossen, waardoor 7 leiders de slotfase ingingen. Zij reden steeds verder weg van het uitgedunde peloton en wisten al snel dat zij voor de zege gingen strijden.

Muur beslissend
Op de Muur van Geraardsbergen spatte de kopgroep van 7 uiteen. Teunissen moest passen en zag Trentin en vooral Soren Kragh Andersen, Lampaert en Stuyven wegrijden. Trentin bleef in de laatste 15 kilometer hangen op zo'n 10 seconden, maar de zege ging naar 1 van de 3 leiders: Kragh Andersen, Lampaert of Stuyven.

Door een aanval van Lampaert moest Kragh Andersen lossen en de 2 Belgen gingen sprinten om de zege. In die sprint was Stuyven duidelijk de betere, voor Lampaert.

'Mooiste zege'
Voor Stuyven is het de 2e zege in een voorjaarsklassieker. In 2016 won de Belg Kuurne-Brussel-Kuurne, de wedstrijd die zondag op het programma staat. Vorig jaar pakte de 27-jarige renner van Trek het eindklassement in de Ronde van Duitsland. "Dit is mijn mooiste zege", zei Stuyven met een grote glimlach bij Sporza.
Sjors Tanis
Schrijft graag over wielrennen, voetbal en darts. Maar kan ook leven met een potje tennis of een schaatswedstrijd!