Sunweb weet helemaal niets van vertrek Dumoulin naar Jumbo: ‘Verhalen hebben mij verrast’

3 juli 2019

AFP

Tom Dumoulin zou volgend jaar zomaar eens de clubkleuren van Team Jumbo-Visma kunnen verdedigen. Dat schreef wielerkenner Thijs Zonneveld in een uitgebreid stuk van het Algemeen Dagblad (€). Bij Team Sunweb weten ze echter van niks.


"De verhalen in de krant hebben mij ook verrast", sprak teammanager Iwan Spekenbrink tegenover de NOS.

Gesprek met Dumoulin
"Wij werden er gisteravond (dinsdag, red.) over gebeld, vanochtend (woensdag, red.) stond het in de krant", aldus de teammanager. "Op dit moment speelt dit helemaal niet. Sterker, volgende week zijn we uitgenodigd voor een gesprek door het management van Dumoulin. We moeten eerst maar eens afwachten."

Onvrede
Dumoulin zou volgens het AD openstaan voor een vertrek vanwege het slechte transferbeleid en de rommelige communicatie rondom zijn knieproblemen.

"Er is natuurlijk heel veel gebeurd", erkende ook Spekenbrink. "We hebben onder hoogspanning gestaan, veel teleurstellingen meegemaakt. Vooralsnog is er niets gaande. Hier willen we via de media niet op reageren, dan liever met Tom zelf. Wij gaan ervan uit dat we volgende week een regulier gesprek hebben."

Meer interesse
Overigens is Jumbo-Visma niet de enige wielerploeg met interesse. Volgens de Telegraaf hebben ook CCC, UAE-Emirates, Total Direct en zélfs Team Ineos een contract klaar liggen voor de Nederlander. Toch blijft het Nederlandse Jumbo-Visma de belangrijkste kandidaat.