Supertalent Evenepoel maakt Belgen gek: rijdt even op kop bij eerste profronde (video)

28 januari 2019

EPA

Onze zuiderburen kijken momenteel massaal naar de Argentijnse ronde van San Juan. Waarom? Remco Evenepoel rijdt daar zijn eerste officiële profronde in het shirt van Quick-Step. Zondag was de eerste rit en het supertalent liet zich meteen gelden.


Met een etappeoverwinning? Nee, dat nog niet, maar hij koerste kort voorop. ''Daar is 'm!! Daar is 'm'', is een van de social media-posts die bij het zien van de beelden direct werd gelanceerd. Die Insta-post was afkomstig uit een wielercafé.

Tekst loopt door onder Insta-postDit bericht bekijken op Instagram

Daar is ‘m, daar is ‘m!! Komaan Remco!!! #remcoevenepoel @remco.ev @remcoevenepoelfanpage @deceuninck_quickstepteam #rondevansanjuan

Een bericht gedeeld door cafewelkom (@cafewelkom) op


Compliment van Sagan
Oud-Quick-Step-renner Fernando Gaviria won uiteindelijk de eerste etappe van de Argentijnse ronde. De 19-jarige Belg werd uiteindelijk 34e, maar kende een prima dag. ''Ik had het veel erger en lastiger verwacht. Het was zelfs rustiger dan bij de junioren'', aldus Evenepoel na de koers tegen Het Nieuwsblad.

Het talent kreeg zelfs een complimentje van de grote Peter Sagan. ''Ik heb een hele dag constant bij de eerste twintig gereden. Dat moet Sagan ook gezien hebben, want hij gaf mij een complimentje. Hij zei dat ik goed bij de pinken was. Dat is motiverend naar de komende dagen toe.''