Tankink heeft nog geen einddatum: ‘Wacht nog op een hoogtepunt eigenlijk’

19 mei 2017

Screenshot - NOS

Bram Tankink (38) gaat al heel wat jaartjes mee in het wielerpeloton. Zestien om precies te zijn. De renner van LottoNL-Jumbo denkt echter nog niet aan een vertrek uit de sport. Tankink geniet nog van elke koers en bovenal van de omgeving. Bovendien is het lichaam van de 38-jarige coureur nog niet aan het slijten.


"Nou ja, het gaat goed, ik rij goed. Maar ik kan niet beloven dat ik nog een jaar doorga. Als ik dat nu zeg, staat het morgen in de krant! Nee, joh, ik weet dat nog niet", verklaarde Tankink bij de NOS.  "Ik zit eigenlijk nog te wachten op dat hoogtepunt waarop ik kan stoppen. Maar de hoop dat ik de Tour ga winnen, hoef ik niet meer te hebben."

Twijfels
Toch weet Tankink zelf zijn toekomst nog niet. "Aan de ene kant vind ik het allemaal nog zo leuk. Maar er zijn ook dagen waarop je ontzettend afziet in het peloton of dat je richting zo'n eindsprint gaat, zoals vandaag. Dan denk ik wel: wat doe ik hier nog op mijn 38ste. Ik zou gewoon in een zetel kunnen zitten en televisie kijken..."

In huize Tankink weten ze het wel, papa moet stoppen. "Die vinden het leuker als ik thuis ben. En papa, zeggen zij, jij wint toch nooit, dus..."
reacties
ReageerReageer op dit bericht