Team-INEOS heeft Kenny Elissonde alsnog niet nodig in Vuelta: ‘Mag weer naar huis’

22 augustus 2019

ANP

Wat een lekker moment voor team INEOS-renner Kenny Elissonde, maar niet heus! De Fransman gaat toch niet van start in de Vuelta a España. De 28-jarige Elissonde was al afgereisd naar Spanje, maar kreeg donderdag te horen dat hij niet nodig is en vervangen is.


Team INEOS had dinsdag nog bekendgemaakt dat Elissonde een van de renners zou zijn die kopman Wout Poels zou ondersteunen in de 3e grote ronde van het jaar. Hij was de vervanger van David de la Cruz, die nu wèl is opgenomen in de ploeg.

Lekkere communicatie... not
"Ik was de 1e reserve. De ploegleiding belde me maandagavond om te vertellen dat ik was geselecteerd en bevestigde de ploeg vervolgens in de media", aldus Elissonde tegenover Cyclingnews. "Ik heb woensdag de hele dag gereisd. Ik landde om 18.00 uur en werd vervolgens gebeld met de mededeling dat de samenstelling van de ploeg alsnog gewijzigd was."

Elissonde, die zou beginnen aan zijn 8ste grote ronde, is niet blij met de verrassende mededeling. "Ik ben maar naar mijn hotel gegaan en kan vrijdag weer naar huis. De precieze redenen weet ik niet."