Team Jumbo-Visma domineert openingstijdrit Ronde van Baskenland, Roglic wint

5 april 2021

Getty Images

Primoz Roglic heeft in een direct duel met Tour-winnaar Tadej Pogačar een kleine tik uitgedeeld. De Sloveense renner van Jumbo-Visma won de openingstijdrit, die gedomineerd werd door de Nederlandse equipe, van de Ronde van Baskenland, Pogačar werd 5e. Ide Schelling van BORA eindigde als beste Nederlander (8e).


Het was een pittige klimtijdrit voor de renners in de Ronde van het Baskenland. De renners kregen meteen na de start een klimmetje van 2,4 kilometer aan 7,3 procent voorgeschoteld. Er zaten in die klim pieken tot 11 procent. De slotklim had stroken die opliepen tot 19 procent.

Jumbo-Visma sterk Roglic won dus de rit en mag zich daardoor dinsdag melden in de gele trui. Zijn teamgenoten Jonas Vingegaard (3e) en Tobias Foss (4e) deden het ook goed namens Jumbo-Visma. Na Schelling was Wilco Kelderman de beste Nederlander. De teamgenoot van Schelling werd 11e.

Roglic deed vandaag goede zaken in de strijd om de eindzege. Concurrenten als Richard Carapaz, Mikel Landa, Hugh Carthy en Tao Geoghegan Hart leden al veel tijdverlies.