Team Sunweb fietst na 1,5 jaar ‘rood’ weer in zwart-witte pakken

13 juni 2020

Wielerploeg Sunweb wisselt halverwege het seizoen van teamkleuren. Wilco Kelderman, Sam Oomen en de andere renners en rensters van de ploeg gaan in tenues rijden die overwegend wit zijn met zwarte accenten. Sunweb begon het jaar in rode shirts met witte strepen.

Het was de bedoeling dat Sunweb in mei, vanaf de Ronde van Italië, al in het wit zou gaan rijden. Als gevolg van de coronacrisis ligt het wielerseizoen echter sinds maart stil. Vanaf komende maand gaat er weer gekoerst worden.

Iedere ploeg mag gedurende het seizoen 1 keer van de zogenoemde kleurstelling wijzigen. De keuze om weer in het vertrouwde zwart en wit te fietsen, heeft vooral te maken met herkenbaarheid op televisie. Team Ineos, de ploeg van onder anderen de Tourwinnaars Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas, rijdt namelijk ook in het rood. Sunweb hoopt dat de renners voor het publiek nu duidelijker te herkennen zijn in het wit met zwart.

Zo zag het vorige wielerpak eruit.
Geen zwart-wit voor Lorena
De vrouwenploeg van Sunweb werd onlangs versterkt met Lorena Wiebes. Zij zal maar weinig in de nieuwe teamkleuren te zien zijn. Wiebes werd vorig seizoen Nederlands kampioen op de weg en daarom mag de 21-jarige sprintster voorlopig in de rood-wit-blauwe kampioenstrui rijden.