Team Sunweb zit echt in de put na afzeggen Dumoulin voor de Tour: ‘Ik weet niet wat ik moet’

21 juni 2019

Sirotti

De ploegmakkers van Tom Dumoulin bij Team Sunweb zitten er echt even doorheen. De Nederlandse kopman van de ploeg zegde deze week af voor de Tour de France en nu weten zijn ploeggenoten niet wat ze nu in de Tour moeten doen.


"Ik weet niet wat ik nu moet doen", zegt sprinter Michael Matthews tegen de NOS. "Het team zit echt in de put. Het doel van het team was om voor 100% voor Tom te rijden. De manager zei aan het begin van het jaar tegen ons dat we zelf geen ambities hoefden te hebben. Alles draaide om de gele trui voor Tom."

'Niet getraind voor sprints'
Matthews kan nu in de Tour zelf voor eigen kansen rijden. Maar daar heeft hij het hele seizoen geen rekening mee gehouden. "Ik heb dit jaar niet getraind voor sprints. Ik heb me niet voorbereid op de etappes in de Tour die mij liggen. En daar zijn er best wel veel van. Ik zorgde er juist voor dat ik goed kon klimmen, dat ik een goede ploegentijdrit kon rijden."

Kelderman
Wilco Kelderman gaat wel naar de Tour en zou eigenlijk de superknecht van Dumoulin zijn. Maar of hij nu opschuift naar kopman, spreekt hij tegen. "Op dit moment zeker niet. De periode na mijn nekbreuk is gewoon te kort om top te zijn in de Tour."