Terpstra: ‘Als je vooraf had gezegd dat ik 3e zou worden, had ik je voor gek verklaard’

2 april 2017

ANP

Niki Terpstra kan tevreden terugkijken op zijn rit in de Ronde van Vlaanderen. De Nederlander zat in een groepje achtervolgers, maar kwam net tekort voor de eindzege. Terpstra werd 3e, maar daar rekende hij vooraf zeker niet op.


"In het begin was het een tamme wedstrijd", zei hij na afloop tegen de NOS. "Na die eerste bergjes is het dringen voor een plekje. Toen zat ik niet vooraan, maar dat was voor de ploeg ideaal. Zo hebben we vandaag de sterkte van de ploeg laten zien."

Gek
Vooraf had Terpstra niet gedacht dat de koers zo zou lopen. Mede door de val kon hij opschuiven en eindigde hij op het podium. "Als je had gezegd dat ik 3e zou worden, had ik je voor gek verklaard. Toen ze vielen ben ik naar het groepje voor mij gereden."

Achtervolging
Eenmaal in het groepje met Dylan van Baarle en Greg van Avermaet, moesten zij gaan jagen op Gilbert. Dat betekende vol gas gaan rijden, samen met de twee anderen. "Dylan reed ook f*cking sterk vandaag en Van Avermaet ging natuurlijk vol in de achtervolging. Toen moest ik in het wiel zitten."

reacties
ReageerReageer op dit bericht